ODREĐEN PRITVOR KOZMETIČARU I LEKARU IZ BEOGRADA: Žena završila sa deformitetom posle rutinskog zahvata
Doktor, Foto: Nenad Kostić, Tamara Trajković, EPA MARK MARLOW, Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Da ne bi ometali postupak

ODREĐEN PRITVOR KOZMETIČARU I LEKARU IZ BEOGRADA: Žena završila sa deformitetom posle rutinskog zahvata

Podsetimo, posle rutinske intervencije na privatnoj klinici, A. T. je zadobila teške telesne povrede zbog kojih je morala na hiruršku intervenciju stopala

Objavljeno:

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Ž. M. i D. O., dvojici zaposlenih u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji "Beomedikus Beograd", nezvanično je potvrđeno Kuriru.

Naime, oni se sumnjiče da su prilikom intervencije uklanjanja zadebljanja kože stopala nestručnom intervencijom naneli teske telesne povrede A. I.

Pritvor im je određen da ne bi ometali postupak uticanjem na svedoke, kao i da ne bi ponovili krivično delo.

Saslušani u Tužilaštvu

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da su kozmetičar M. Ž. i lekar opšte prakse D. O. zaposleni u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji „Beomedikus Beograd“ koji su uhapšeni zbog sumnje da su prilikom nestručne intervencije naneli teške telesne povrede pacijentkinji saslušani su u tužilaštvu, posle čega je predloženo da im bude određen pritvor.

- Ž. M. je izneo odbranu ali po savetu izabranog branioca nije želeo da odgovara na pitanja tužioca, dok je doktor D. O. iskorisito zakonsko pravo i branio se ćutanjem - saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

U odnosu na oba osumnjičena, kako se dodaje, sudiji za prethodni postupak je stavljen predlog za određivanje pritvora jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke, s obzirom da je osumnjičeni kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično delo s obzirom da su krivično delo izvršili u toku obavljanje svoje redovne delatnosti.

Lekar / ilustracija
Lekar / ilustracijafoto: Profimedia

- Tužilaštvo će u daljem toku postupak ispitati svedoke najpre oštećenu A.I. zatim doktorku M.K. koja je prva ukazala pomoć nakon predmetne intervencije kao i doktora Instituta sa Banjice koji je vršio hiruršku operaciju stopala sa transplantacijom kože te će preduzeti medicinsko veštačenje povreda i druge dokazne radnje, a zahtev za inspekcijski nadzor je već podnet nadležnoj inspekciji - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Podsetimo, posle rutinske intervencije na privatnoj klinici, A. T. je zadobila teške telesne povrede zbog kojih je morala na hiruršku intervenciju stopala.

Bonus video:

03:01

KOLIKE SU KAZNE ZA NADRILEKARSTVO? Gosti jutarnjeg programa analiziraju: Žena htela da skine ožiljak sa stopala, PA DOŽIVELA HOROR

(Espreso/ Kurir/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.